Stavite brašno u posudu. Dodajte maslac u malim komadima i rukama sve fino razmrvite. Dodajte sol, vodu i začine i brzo izmiješajte da dobijete mekano tijesto. Tijesto spljoštite, zamotajte u foliju i stavite na otprilike 30 min. u hladnjak.
Ostavite voće iz kompota da se ocijedi na cjediljci. Bobice grožđa operite i prepolovite. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 220 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 200 °C
Tijesto na pobrašnjenoj radnoj ploči razvaljajte u obliku kruga (Ø otprilike 40 cm) i kalup za tortu tako obložite da tijesto prelazi preko ruba. Podlogu više puta zabodite vilicom. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu i ispecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Neka se podloga, u kalupu za torte na rešetki za kolače, malo ohladi.
Narežite sir Limburger na komadiće. Svježi kravlji sir, mileram, jaja i Gustin stavite u posudu i kratko izmiješajte mikserom (metlicama) ma najnižoj brzini. Umiješajte ribani sir i komadiće sira Limburgera. Začinite solju, paprom i Finesse aromom. Rasporedite masu po pečenoj podlozi. Dekorativno po podlozi rasporedite kruške, jabuke i grožđe i stavite peći. Napomena: Ako kolač počne previše tamniti, prekrijte ga papirom za pečenje.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 50 Minute
Kolač od sira poslužite dok je još topao.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači