Stavite brašno u posudu za miješanje. Dodajte preostale sastojke i sve miješajte mikserom (lopaticama) otprilike 5 minuta dok ne dobijete glatko, elastično tijesto. Tijesto još jednom dobro premijesite na radnoj površini, podijelite u 12 jednakih porcija, oblikujte u kuglice i ostavite stajati otprilike 1 sat prekriveno vlažnom krpom.
Proberite špinat, operite ga i ostavite da se dobro ocijedi. Češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Otopite maslac u velikom loncu ili velikoj tavi. Kratko ispržite češnjak, dodajte špinat i ostavite ga da uvene. Neka se špinat na cjediljci dobro ocijedi. Operite krasuljicu i sitno ju nasjeckajte. Špinat pomiješajte s krasuljicom, ricottom, parmezanom, Gustin škrobnim brašnom i Finesse limunovom koricom. Dobro začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
Namastite kalup za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
6 kuglica tijesta na lagano pobrašnjenoj radnoj površini izvaljajte u sasvim tanke pogače (otprilike Ø 26 cm) (po potrebi razvucite rukama). 5 pogača premažite uljem i postavite jednu na drugu u kalup. Položite šestu pogaču. Razvaljajte preostale kuglice tijesta, svaku više puta izbodite vilicom, premažite uljem i položite pogače jednu na drugu.
Nadjev nanesite na tijesto u kalupu. Žlicom načinite 6 udubina u nadjevu i u svaku razbite sirovo jaje. (Slika 1). Stavite parmezan po cijeloj površini i položite pripremljeni sloj tijesta. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 90 Minute
Tortu od špinata ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki, a zatim skinite kalup. Tortu poslužite toplu ili hladnu.
Slični recepti