Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Pomiješajte brašno sa suhim kvascem, soli i šećerom. Dodajte zobeni napitak i mijesite oko 5 minuta. Dodajte komadiće margarina i nastavite mijesiti oko 10 minuta, dok ne dobijete glatko i podatno tijesto. Pokrijte tijesto vlažnom krpom i ostavite u pećnici na 30 °C (oko 80 minuta) da udvostruči volumen. Dodajte komadiće čokolade, podijelite tijesto na 10 dijelova i oblikujte kuglice.
Dijelove tijesta rasporedite po plehu i ostavite poklopljene da se dižu još 30 minuta.
Pećnicu prethodno zagrijte.
Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica: 180 °C.
Pećnica na vrući zrak: 160 °C
Dijelove tijesta premažite sojinim vrhnjem ili vrućim rižinim sirupom, uzdužno zarežite nožem i pecite 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.
Položaj rešetke: na srednjoj visini u pećnici.
Vrijeme pečenja: 20 minuta.
Ostavite peciva da se ohlade na rešetki.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti