U zdjelu stavite brašno i dodajte suhi kvasac, šećer, vanilin šećer, jaje, koricu limuna, otopljeni maslac i ulje. Ulijte toplo mlijeko i sve zajedno izmiješajte i umijesite u elastično i podatno tijesto koje se ne lijepi. Ostavite tijesto da se diže u pokrivenoj posudi 1 sat dok se ne udvostruči.
Zagrijte pećnicu na 180 ºC. Odvojite komade tijesta, svaki težine otprilike 25 g, pa svaki dlanovima oblikujte u kuglu. Kuglice poredajte u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pokrijte ih krpom i ostavite da se dižu 30 minuta. U šalici umutite jedno jaje i tri žlice mlijeka. Smjesom premažite krafne. Stavite ih u pećnicu i pecite 15-20 minuta.
U šalici pomiješajte 100 ml mlijeka i vrećicu pudinga. Preostalih 300 ml ulijte u lonac i zakuhajte pa lagano smanjite vatru. Smjesu za puding ulijte u kipuće mlijeko, pa miješajte pjenjačom dok se puding ne zgusne. Lonac s pudingom ostavite sa strane, a puding čvrsto prekrijte prozirnom folijom i pustite da se ohladi. U zdjeli umutite 100 g maslaca i 80 g šećera u prahu. Ohlađeni puding izmiksajte električnim mikserom dok ne postane kremast pa ga pomiješajte s maslacem.
Uzmite krafnu i prerežite je na pola. Prva verzija je da donju polovicu nadjenete kremom, a po njoj rasporedite jagode narezane na kockice. U drugoj varijanti donju polovicu premažete marmeladom, nakon čega stavite kremu. Zatim drugu polovicu spojite s vrhom krafne na koju po želji možete posuti šećer u prahu.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti