U lonac ulijte 250 ml slatkog vrhnja i dodajte 3-4 žlice Sweet zero (ili običnog šećera), 1 žličicu paste od vanilije i 1 žličicu arome limuna.
Lonac stavite na vatru, pa vrhnje zagrijte dok ne zavrije.
6 listića želatine prelijte hladnom vodom i pričekajte da se nakvase.
Ocijedite ih i stavite u lonac.
Miješajte pjenjačom dok se sva želatina ne otopi pa smjesu ohladite na sobnoj temperaturi.
Umutiti preostalih 250 ml slatkog vrhnja, pa kuhačom lagano umiješati smjesu iz lonca.
Dobivenu kremu ulijte u obruč za tortu i poravnajte.
Dobivenu tortu stavite u hladnjak da se krema stisne.
U lonac stavite 250 g smrznutih borovnica i pospite ih s 3-4 žlice Sweet zero-a (ili običnog šećera).
Lonac stavite na vatru i zagrijavajte dok borovnice ne omekšaju. Borovnice pasirati.
6 listića želatine prelijte hladnom vodom i pričekajte da se nakvase.
Ocijedite ih i staviti u lonac.
Miješajte pjenjačom dok se sva želatina ne otopi pa smjesu ohladite na sobnoj temperaturi.
500 ml slatkog vrhnja prelijte s 3-4 žlice Sweet zero i istucite pa kuhačom lagano umiješajte u smjesu iz lonca.
Dobivenu kremu ulijte u obruč za tortu i poravnajte.
Kolač vratite u hladnjak na najmanje 3 sata.
Rasporedite američke borovnice po vrhu torte.
U lonac uspite 250 g smrznutih borovnica i prelijte ih s 3-4 žlice Sweet zero-a.
Kuhati ih dok ne omekšaju, pa ih pasirati.
Komad torte se poslužuje s vrućim preljevom od borovnica.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti