Sve sastojke stavite u zdjelu i mikserom zamijesite glatko tijesto. Spljoštite i zamotajte u prozirnu foliju, pa stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.
Zagrijte pećnicu. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na veličinu od najmanje 24 cm i obložite lim za pite. Prekrijte tijesto papirom za pečenje i pritisnite grahom ili graškom. Pecite oko 15 minuta. Uklonite grašak i papir i pecite još 13 minuta dok poprimi zlatnožutu boju.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 28 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 190 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 170 °C
Stavite vrhnje, pastu od vanilije, šećer, sol i cvjetove lavande u lončić i zagrijavajte dok ne proključa. Maknite s vatre i ostavite da se okusi prožmu oko 8 minuta. Stavite želatinu da se namače u hladnoj vodi. Procijedite kremu kroz fino sito i uklonite cvjetove lavande. Iscijedite želatinu rukama i umiješajte u panna cottu.
Ostavite kremu da se hladi oko 25 minuta, pa prelijte preko tijesta i stavite tart u zamrzivač na približno 20 minuta.
Stavite sok od ribiza, vrhnje, šećer, sol i cvjetove lavande u lončić i zagrijavajte dok ne proključa. Maknite s vatre i ostavite da se okusi prožmu oko 8 minuta. Stavite želatinu da se namače u hladnoj vodi. Procijedite kremu kroz fino sito i uklonite cvjetove lavande. Iscijedite želatinu rukama i umiješajte u panna cottu od ribiza.
Ostavite kremu da se hladi oko 30 minuta, pa prelijte preko tijesta i stavite tart u zamrzivač na približno sat vremena.
Operite i osušite ribiz i po potrebi prepolovite grozd. Grubo razlomite puslice. Izvadite tart iz lima i stavite na ukrasni pladanj. Ukrasite ribizom, puslicama i svježom lavandom.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti