U zdjeli istucite 250 ml slatkog vrhnja. U drugu posudu stavite 500 g mascarpone sira i dodajte žličicu paste od vanilije, vrećicu vanilin šećera i dvije žlice šećera u prahu te sve dobro promiješajte. U smjesu s mascarponeom dodajte tučeno vrhnje za šlag i izmiješajte kuhačom.
Na dno kalupa za torte promjera 26cm posložite jedan po jedan Oreo keks, svaki potopite nekoliko sekundi u hladno mlijeko. Polovicu kreme namažite na kekse i poravnajte. Po kremi rasporediti 60 g malina i ugurnajte u kremu. Ponovite postupak s Oreo keksima. Premažite ih preostalom kremom na koju rasporedite 60 g malina. Zagladite i poravnajte kremu pa preko nje rasporedite ostatak Oreo keksa.
Istucite 200 g slatkog vrhnja u šlag koji premažite preko keksa. Zagladite ga špatulom da dobijete ravnu i glatku površinu. Po vrhu torte posipajte kakao. Stavite tortu u hladnjak na najmanje 6 sati.
Po vrhu torte rasporedite Oreo kekse i prepolovljene maline.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti