Kalup za tortu namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Maslac ili margarin u posudi za miješanje mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Dodajte malo po malo šećer, vanilin šećer i sol i miješajte dok ne dobijete povezanu smjesu. Svako jaje umiješajte po 1/2 minute na najvišoj brzini. Brašno pomiješajte s Backinom i u 2 porcije umiješajte na srednjoj brzini. Tijesto podijelite na 5 jednakih dijelova. Prvo tijesto ispecite u pećnici. Preostale dijelove ćete obojiti kakaom: u drugi dio umiješajte otprilike 1/4 žličice kakaa, u sljedeći otprilike 1/2 žličice, u četvrti otprilike 1 žličicu, a u zadnji 1 punu žličicu kakaa.
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Podlogu odmah nakon pečenja odvojite od obruča kalupa, iskrenite na rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. S ostale 4 podloge jednako postupite - prije svakog pečenja kalup ohladite i očistite.
Vrhnje i Želatinu fix izmiješajte pjenjačom. Umiješajte šećer u prahu, vanilin šećer i cimet šećer.
Položite najtamniju podlogu na pladanj za torte i navlažite ga likerom od naranče ili sokom. Nanesite 2 pune žlice kreme. Posložite podloge od tamnijih prema svjetlijima. Svaku navlažite i tanko premažite kremom. Tortu čuvajte najmanje 3 sata u hladnjaku, a najbolje preko noći.
Džem protisnite kroz sito te ga uz miješanje malo prokuhajte. Umiješajte liker pa time premažite tortu.
Odmotajte Fondant deku i dodatno razvaljajte da bude malo veća (Ø oko 36 cm). Pomoću folije pokrov položite na tortu, uklonite foliju, a rubove pritisnite i odrežite. Od preostalog fondanta izrežite zvjezdice, pahuljice i slično te njima ukrasite tortu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači