Krumpir operite i kuhajte dok ne bude mekan oko 30 minuta, potom ogulite, protisnite kroz prešu za krumpir i ostavite da se malo ohladi.
Zagrijte mlijeko. Brašno s kvascem dobro promiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) umijesite najprije kratko na najnižoj, a potom oko 5 minuta na najvećoj brzini u glatko tijesto. Tijesto ostavite prekriveno da se diže na toplom mjestu dok se vidno ne uveća.
Kupus očistite i narežite na tanke trake. U tavi, na srednjoj temperaturi zapecite kockice slanine na maslacu. Dodajte kupus narezan na trake, šećer, sol, curry, papar i sjemenke maka i pirjajte oko 3 minute al dente. Stavite povrće u zdjelu, dodajte mileram i lješnjake i začinite začinima. Ostavite smjesu da se ohladi.
Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Tijesto kratko promijesite na dobro pobrašnjenoj površini i razvaljajte na debljinu od 1/2 cm. Od toga izrežite oko 14 krugova s cik-cak rubom (promjera oko 12 cm, slika 1). Nadjev od kupusa raspodijelite po jednoj polovici kruga i preklopite rubove (slika 2). Rubove dobro pritisnite. Umutite
žumanjak s mlijekom. Smjesom premažite tijesto i pospite sjemenkama maka. Ostavite prekriveno na toplom mjestu da se diže oko 10 minuta, potom pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Povucite pecivo s papirom za pečenje na kuhinjsku rešetku i poslužite toplo ili hladno.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači