U sjeckalicu stavite 200 g mueslija i 3 žlice Sweet Zero-a.
Muesli dobro sameljite pa umiješajte 70 g otopljenog maslaca i 3 žlice mlijeka.
Smjesu za muesli ulijte u kalup, rasporedite po cijelom dnu pa pritisnite i poravnajte.
Kalup za tortu stavite u hladnjak.
250 ml slatkog vrhnja istucite u šlag.
U posebnu posudu ulijte 600 g grčkog jogurta i dodajte naribanu koricu jednog limuna, jednu žličicu paste od vanilije, jednu vrećicu Sweet Zero vanilin šećera i 4-5 žlica Sweet Zero-a.
Sve zajedno izmiksajte.
U zdjelu stavite 8 listića želatine i prelijte ih hladnom vodom.
Kad se razmoče, ocijedite listiće želatine i stavite ih u lonac.
Želatinu zagrijte dok se potpuno ne otopi pa je mikserom umiješajte u kremu.
Na samom kraju špatulom u kremu umiješajte šlag.
Polovicu kreme namažite na muesli tortu i zagladite.
Po kremi posipajte polovicu od 125 g svježih malina koje malo utisnite u kremu.
Kremu zagladite u obruč, pa na vrh izlijte ostatak kreme.
Malo ga ujednačiti i po njemu rasporediti ostatak malina.
Utisnite ih u kremu koju zatim poravnajte i zagladite.
Stavite tortu u hladnjak da se krema stisne.
U lonac stavite 250 g malina i 2 žlice Sweet Zero-a.
Zagrijte maline dok ne omekšaju i dok se ne otope, zatim ih temeljito ispasirajte.
Stavite 3 lista želatine u zdjelu i prelijte ih hladnom vodom. Kad se razmoče, ocijediti ih i ubaciti u lonac s vrućim pireom od malina.
Miješajte dok se želatina potpuno ne otopi.
Ostavite smjesu od malina da se malo ohladi pa ju prelijte po vrhu torte.
Sada tortu vratite u hladnjak, gdje treba strpljivo čekati najmanje 6 sati, najbolje preko noći.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti