Datulje otkoštiti i samljeti u multipraktiku zajedno sa vrućom vodom dok se ne dobije jednolična smjesa. U odgovarajućoj posudi pomiješati muesli, smjesu od datulja, cimet i tamnu čokoladu. Rukom umijesiti kompaktnu smjesu, a po potrebi dodati još malo vode.
Pleh za pečenje obložiti papirom za pečenje i formirati ravnomjernu podlogu od muesli smjese dimenzija 24x18 cm. Nožem zarezati pravokutnike dimnezija 8x6 cm (ukupno 9 pločica). Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 12 minuta (dužinu pečenja i temperaturu prilagodite vašoj pećnici).
Pečenu podlogu još jednom zarezati na pločice 8x6 cm i ostaviti da se ohlade.
Jogurt pomiješati sa medom i nanijeti žlicicom na svaku pločicu. Preko jogurta rasporediti i bobičasto voće po želji i listiće mente. Servirati za doručak ili užinu.
Slični recepti
Pečenje
Pečenje
Pečenje