Bananu ogulite i narežite na komade. Papirnate košarice stavite na lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Smjesu za muffine stavite u posudu. Dodajte ulje, 200 ml napitka od zobi i komade banane. Mikserom (metlicama) izmiješajte u glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a potom oko 2 minute na najvišoj brzini. Odvojite žlicu zobenih pahuljica i stavite je sa strane. Ostale zobene pahuljice umiješajte u tijesto. Polovicu tijesta raspodijelite po košaricama. Preostalo tijesto pomiješajte s mješavinom s kakaom (priložena mješavini za muffine) i žlicom napitka od zobi te raspodijelite po svijetlom tijestu. Vilicom prođite kroz slojeve tijesta tako da dobijete mramornu strukturu. Pospite preostalim zobenim pahuljicama i ispecite muffine.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Veganske mramorne muffine s bananom i zobenim pahuljicama maknite s lima za pečenje i ostavite da se u košaricama ohlade na kuhinjskoj rešetki.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači