Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte šećer, vanilin šećer, sol, jaje i maslac ili margarin i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom na najvišoj brzini.
Tijesto prepolovite i razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od približno ½ cm. Od jedne polovice tijesta izrezujte srca, a od druge božićna drvca. Stavite motive na lim za pečenje i pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 10 - 12 Minute
Kekse s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.
Šećer u prahu pomiješajte sokom od limuna kako biste dobili preljev. U šećerni preljev dodajte malo crvene jestive boje i čačkalicom oprezno provucite tako da dobijete mramorni uzorak.
Taj postupak treba ponoviti ako je jestiva boja slabo vidljiva.
Srca površinom oprezno uronite u glazuru, podignite i ostavite glazuru da se stvrdne na listu papira za pečenje.
Kako biste ukrasili božićna drvca ponovite isti postupak izrade šećernog preljeva, potom preljev obojite s malo zelene jestive boje.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači