Stavite mljevene kekse u vatrostalnu zdjelu. Otopite maslac, prelijte ga preko keksa i povežite. Utisnite u dno svake šalice stražnjom stranom metalne žlice. Ostavite da se hladi dok vam ne zatreba.
Razlomite bijelu čokoladu na komadiće i stavite u vatrostalnu zdjelu. Zdjelu stavite u lonac kipuće vode i kuhajte na laganoj vatri dok se čokolada otopi. Vodu bacite i ostavite čokoladu da se hladi 10 minuta.
U velikoj zdjeli mikserom miješajte svježi sir, vrhnje za šlag i ekstrakt vanilije dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu.
Pažljivo umiješajte toplu otopljenu čokoladu u smjesu za cheesecake i žlicom raspodijelite na podlogu od keksa. Zagladite gornji sloj i ostavite da se hladi najmanje 2 sata dok se ne stvrdne.
Ukrasite s jagodama.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti