Listiće želatine namačite oko 5 minuta u hladnoj vodi. Pomiješajte puding u prahu sa šećerom. Postupno dodajte 6 žlica hladnog mlijeka i izradite glatku smjesu. Zakuhajte preostalo mlijeko, maknite sa štednjaka, metlicom za snijeg umiješajte pripremljeni prašak. Kuhajte puding miješajući najmanje 1 minutu. Maknite lonac za štednjaka. Želatinu malo istisnite i otopite u vrućem pudingu. Puding stavite u posudu i površinu prekrijte folijom za čuvanje svježine; ostavite puding da se ohladi.
Šećer u neprianjajućoj tavi otopite i karamelizirajte na srednjoj temperaturi. Potom dodajte pekan orahe i miješajte tako drugo dok nisu obloženi karamelom. Karamelizirane pekan orahe stavite na arak papira za pečenje i ostavite da se ohlade.
Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica: oko 200 °C
Pećnica na vrući zrak: oko 180 °C
Odmotajte lisnato tijesto. Prepolovite ga i svaku polovicu narežite na 8 traka jednake veličine. Povucite tijesto s papirom za pečenje na lim za pečenje, vilicom više puta probodite i pecite.
Nivo pećnice: sredina
Vrijeme pečenja: oko 12 minuta
Tučeno vrhnje čvrsto istucite. Puding jednom čvrsto promiješajte i dodajte tučeno vrhnje. Kremu od vanilije stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde (promjera 10 mm). Oko ¾ kreme nanesite na 8 traka lisnatog tijesta. Na to stavite ostale trake lisnatog tijesta i u obliku točkica nanesite preostalu kremu na lisnato tijesto. Po gornjem sloju raspodijelite karamelizirane pekan orahe.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti