U loncu pomiješajte 150 g šećera i 3 žlice vode.
Zagrijte na srednjoj vatri dok karamela ne počne tamniti.
Što karamelu duže kuhate, okus će biti intenzivniji - samo pazite da ne zagori jer će inače biti nejestivo gorak.
Ako želite intenzivniji okus karamele u marmeladi, možete koristiti više od 150 g šećera, te dodati nekoliko žlica vode.
Marelice operite, prepolovite, izvadite koštice i narežite na kockice.
Veći lonac stavite na jaku vatru i dodajte marelice i vrećicu Džemfixa.
Promiješajte i kuhajte 3 minute da marelice omekšaju.
Štapnim mikserom izmiksajte marelice do željene gustoće.
Preostali 1 kg šećera i karamel staviti u lonac.
Kuhajte još 3 minute.
Marmeladu još vruću ulijte u sterilne staklenke koje prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite preko noći na radnoj površini.
Slični recepti
Zimnica
Zimnica
Zimnica