Maslac otopiti na laganoj vatri i ostaviti da se prohladi.
U odgovarajućoj posudi miksati jaja sa prstohvatom soli i šećerom dok smjesa ne posvijetli. U smjesu dodati prosijano brašno i prašak za pecivo, koricu limuna i aromu vanilije. Na kraju dodati i prohlađen otopljeni maslac i sve izmiješati silikonskom špatulom. Pripremljenu smjesu ostaviti u frižider na 30 minuta.
Kalup za madeleines (školjkice) lagano premazati maslacem i u kalupiće sipati smjesu do 3/4 popunjenosti kalupića jer će narasti za vrijeme pečenja.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta (temperaturu i dužinu pečenja prilagodite vašoj pećnici).
Pečene madeleines izvaditi iz kalupa i prohladiti. Po želji dio kolačića možete napuniti kremom (u receptu je korištena i krema od naranče) tako što dio biskvita pažljivo izdubite a zatim napunite pomoću vrećice za ukrašavanje napunjene kremom i na kraju izdubljeni dio biskvita vratite na kolačiće.
Bijelu čokoladu otopiti na pari i dio po želji obojiti crvenom bojom za kolače. U čist silikonski kalup za madeleines sipati po 2 žličice čokolade pa na čokoladu staviti i madeleine, stranu sa crtama staviti u čokoladu. Kad se čokolada dobro stegne pažljivo izvaditi iz kalupa.
Dodatno našarati sa malo otopljene bijele čokolade i ukrasiti sa Dr. Oetker soft perlicama, komadićima sušenih malina, pistacijama i cvijećem.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači