Za tijesto prosijte brašno po radnoj površini. Dodajte redom ostale sastojke i rukama umijesite tijesto. Omotajte ga folijom za čuvanje svježine i stavite oko 40 minuta na hladno.
2/3 tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini u obliku trokuta (oko 32 x 40 cm) i pomoću valjka za tijesto prenesite u namašćeni kalup (26 x 30 cm). Utisnite rub. Preostalo tijesto ponovno stavite na hladno.
Za nadjev pomiješajte rabarbaru sa začinima, želirnim šećerom i limunskom kiselinom. Miješajući zakuhajte i kuhajte miješajući najmanje 3 minute na visokoj temperaturi. Maknite sa štednjaka, ostavite da se malo ohladi i ravnomjerno raspodijelite po prhkom tijestu.
Preostalo tijesto tanko razvaljajte i pomoću rezača za tijesto narežite na trake širine oko 5 mm. Stavite trake dijagonalno poput rešetke na nadjev. Žumanjak pomiješajte s mlijekom i premažite trake tijesta. Rub pospite listićima badema.
Stavite kolač na rešetku u donju polovicu zagrijane pećnice.
Električna pećnica: 180 °C
Pećnica na vrući zrak: 160 °C
Vrijeme pečenja: oko 40 minuta
Rasporedite maline po ohlađenom kolaču i pospite kolač šećerom u prahu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači