Orahe miješajući prepecite u neprianjajućoj tavi na srednjoj
temperaturi i ostavite da se ohlade na tanjuru. Stavite orahe u
posudu s poklopcem i prelijte rumom i votkom. Zatvorite posudu,
ostavite da stoji oko 4 tjedna na hladnom i tamnom mjestu.
Štapić vanilije uzdužno prerežite i sastružite sjemenke, štapić
ponovo zatvorite u staklenu epruvetu. Jezgru vanilije, vodu,
kandis šećer i javorov sirup zagrijte u loncu i miješajte tako
dugo dok se sve ne otopi. Ostavite šećernu smjesu da se
ohladi.
Tekućinu s orasima procijedite kroz cjedilo obloženo krpom ili
filtrom za kavu. Prikupite tekućinu i pomiješajte je s ohlađenom
šećernom otopinom.
Štapić vanilije stavite u bocu i ulijte liker od oraha.
Slični recepti
Napici
Napici
Napici