Maslac otopite na laganoj vatri pa pustite da se prohladi.
Razdvojite žumanjke od bjelanjaka (njih spremite u hladnjak), dodajte šećer i pjenasto umutite. Smjesi dodajte jogurt, otopljeni maslac i narančinu koricu, pa umutite.
Dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i umutite smjesu do kraja.
Umutite snijeg od bjelanjaka i umiješajte u biskvitnu smjesu.
Kalup za kuglof promjera 23 cm podmažite maslacem i oštrim brašnom. U njega ulijte biskvitnu smjesu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C nekih 45 minuta. Provjeriti štapićem za ražnjiće je li pečen.
Nakon cca 20 minuta pečenja prekrijte ga folijom da ne izgori.
Kada je kuglof pečen, ostavite ga 10-ak minuta u kalupu pa ga okrenite na rešetku da se ohladi.
Hladni kuglof prelijte glazurom te ukrasite dekorom.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti