Prepržite pahuljice pira na maslacu do zlatno žute boje. Zalijte mlijekom i kratko prokuhajte da dobijete kašu. Stavite sa strane da se ohladi.
Pomiješajte obje vrste brašna, dodajte vodu , pomiješajte i napravite autolizu. Neka stoji sat vremena. Dodajte aktivni starter ( ili suhi kvas ) i izmjesite dok se sve ne poveže.
Odmorite tijesto pola sata, dodajte sol i hladnu kašu od pira. dobro izmijesiti ( možete i mikserom ) te ostaviti da se odmara najmanje pola sata.
Ako radite ovaj kruh u sourdough verziji odradite sve potrebne korake ( razvlačenje , preklapanje , odmor ). Vremenski razmak između svake serije neka bude sat vremena.
Neka se diže do 75 posto volumena. Oblikujte ga u formu boule ili batard ,uvaljajte u pirove pahuljice i stavite u košaricu za dizanje. Neka se diže bar još dva sata .
Dignuti kruh spremite u frižider na odmor i pecite ga slijedeći dan, u zagrijanoj posudi poklopljenog 25 minuta te nakon toga još 15 minuta bez poklopca.
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh