U zdjeli za miješanje pažljivo pomiješajte brašno, kvasac i integralno tijesto. Dodati preostale sastojke i sve mijesiti mikserom (kukom za tijesto) kratko na najslabijoj pa na najjaco oko 5 minuta da se dobije glatko tijesto. Pokrijte i ostavite da se dizano tijesto diže na toplom dok se vidljivo ne poveća.
Tijesto za baguette kratko premijesite na pobrašnjenoj radnoj površini. Prepolovite tijesto i svaku polovicu pažljivo oblikujte u vijenac dužine oko 36 cm. Oba dijela tijesta stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje i poklopljene pustite da se dižu dok se vidljivo ne povećaju.
U pećnicu stavite posudu otpornu na toplinu napunjenu vodom kako se površina kruha ne bi prerano osušila.
Zarežite površinu bageta od dizanog tijesta u razmacima duboko oko 1 cm. Ispecite baguette od dizanog tijesta.
Ostavite bagete od dizanog tijesta da se ohlade na rešetki za kolače ili uživajte tople.
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh