U lončić stavite 250 g oguljenih komadića bundeve, polijte ih vodom i kuhajte dok ne omekšaju.
Ocijedite vodu i zgnječite bundevu u glatki pire.
U zdjelu stavite 400 g brašna, vrećicu suhog kvasca, 50 g šećera, 15 g soli, pola žličice kurkume i pire od bundeve.
Ulijte 120 ml mlakog mlijeka pa sve sjedinite i mijesite 6 minuta - preporučamo kuhačom.
U tijesto dodajte 50 g omekšalog maslaca, pa mijesite još 6-10 minuta da dobijete glatko i elastično tijesto.
Pokrijte zdjelu s tijestom i ostavite da se diže dok ne udvostruči volumen.
Tijesto prevrnuti na pult i podijeliti na četiri jednaka dijela. Svaki dlanovima oblikujte u kuglicu. Uzmite malo kuhinjske uzice i gurnite je ispod središta štruce, a zatim zavežite čvor na vrhu. Ponovite isto još tri puta. Kuglice od bundeve prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pokrijte ih i ostavite da se dižu 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180 ºC. Peciva premazati mješavinom jaja i žlice mlijeka. Pecite ih 20-25 minuta. Nakon pečenja ostavite ih da se ohlade, pa pažljivo skinite konce.
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh