Miksajte jaja, žumanjak, šećer, vanilin šećer i sol u posudi oko 3 minute dok smjesa ne postane pjenasta. Kratko promiješajte ulje i šljivovicu ili rakiju. Umiješajte brašno dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.
U međuvremenu zagrijte mast ili ulje u velikoj tavi na oko 170°C. Doseglo je željenu temperaturu kad se oko drške drvene kuhače počnu stvarati mali mjehurići.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od oko 2 mm. Zatim kotačićem za tijesto izrežite trake širine oko 2 do 6 cm. Prepolovite uske trake i oblikujte omču. Široke trake dijagonalno narežite na rombove proizvoljne veličine.
Pecite tijesto na ulju ili masnoći dok ne porumene s obje strane. Ocijedite na rešetki i još vruće pospite šećerom u prahu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači