Zagrijte smjesu brašna, vode i mlijeka na 65 stupnjeva (temperatura pri kojoj će smjesa ubrzano koagulirati). Miješajte nekoliko 2-3 minute dok ne dobijete konzistenciju gušćeg bechamel umaka. Ostavite da se ohladi prije upotrebe.
Pomiješajte sve suhe sastojke posebno i tekuće posebno. Dodajte tekuće u suhe i dobro izmijesite rukom. Upotreba miksera sa spiralnim nastavcima uvelike će ubrzati postupak. Mijesite sve dok tijesto ne postane glatko, ne lijepi se i dobro se rasteže bez pucanja. Tijesto pokrijte i odložite u hladnjak preko noći.
Izvadite tijesto iz hladnjaka i ostavite pola sata da se malo zagrije na sobnoj temperaturi. Kratko ga izmijesite i oblikujte u kuglu. Prebacite ga na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte. Oblikujte čašom ili kalupom krafne po želji i ostavite pokrivene otprilike sat vremena prije pečenja. Ponovite postupak s ostatkom tijesta.
Pecite krafne u vrućem ulju, otprilike 2 minute sa svake strane dok ne dobiju željenu boju. Izvadite ih na tanjur na kojem ste stavili kuhinjski papir kako biste otklonili višak ulja. Kad su sve krafne gotove, premažite ih glazurom od šećera.
Otopite šećer u prahu i vrećicu Finesse naribane korice limuna u toploj vodi.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači