Mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Pojedinačno umiješajte jaja. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prosijte preko toga i zajedno s mlijekom umiješajte kuhačom. Smjesu jestivom bojom obojite do željene nijanse ružičaste i stavite smjesu u četvrtast namašćen, pobrašnjen kalup (11 x 25 cm).
Položaj rešetke: donja polovica
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Ostavite ružičasti kolač da se malo ohladi u kalupu, zatim ga istresite, okrenite i ostavite da se ohladi. Očistite četvrtasti kalup i ponovno ga namastite i pobrašnite.
Od ružičastog kolača tanko odrežite oba kraja. Narežite kolač na ploške približne debljine 1,5 cm i izrezujte srca (ø 5 cm).
Za svijetlu smjesu mikserom (metlicama) pjenasto izmijesite maslac sa šećerom, koricom naranče i soli. Pojedinačno umiješajte jaja. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i zajedno s mlijekom umiješajte kuhačom. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje bez nastavka te desno i lijevo istisnite trake u kalup.
Stavite srca zgusnuto na tijesto, vrhom okrenutim prema dolje, i oprezno utisnite; pritom na kratkim stranama ostaviti oko 1 cm slobodno.
Preostalu svijetlu smjesu nanesite desno i lijevo od srca i na srca i oprezno poravnajte.
Položaj rešetke: donja polovica
Vrijeme pečenja: oko 45 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Prije nego što izvadite kolač, ostavite ga da se hladi oko 10 minuta u kalupu.
Pomiješajte šećer u prahu i sok od limuna u gustu smjesu i jestivom bojom obojite do željene nijanse. Premažite kolač i po želji ga ukrasite ukrasima za posipavanje.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači