U lončiću zagrijte mlijeko i rastopite maslac ili margarin u njemu.
Brašno s kvascem u posudi pažljivo izmiješajte. Dodajte ostale sastojke te toplu mješavinu mlijeka i masnoće sve zajedno izmiješajte mikserom (lopaticama) kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini oko 5 min. dok ne dobijete glatko tijesto. Pokriveno tijesto ostavite da se na toplom mjestu diže toliko dugo dok se njegov volumen vidljivo ne poveća. U međuvremenu namastite duboki lim. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Radnu ploču lagano pospite brašnom te tijesto još jednom kratko premijesite. Potom ga izvaljajte u limu.
Ribiz operite, odvojite bobice od peteljki. Pomiješajte mileram, jaja, šećer, Finesse, cimet i prašak za puding. Dodajte ribiz. Nadjev ravnomjerno rasporedite po dizanom tijestu i ostavite da se diže još oko 15 min. Potom ispecite.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: 35 Minute
Popržite bademe u tavi bez masnoće pa ih stavite na tanjur da se ohlade. Kolač ostavite u limu da se ohladi na rešetku za kolače.
Prije posluživanja kolač pospite poprženim bademima i nasjeckanim pistacijama te po želji i šećerom u prahu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači