Pripremite okrugli kalup promjera 27 cm (kalup za mekane krostate i tartove, onaj s udubljenjem – pogledajte slike pripreme ako ih imate). Dno kalupa obložite papirom za pečenje, a rubove premažite maslacem ili uljem. Pećnicu zagrijte na 170 °C.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 170 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 150 °C
U zdjeli umutite jaja sa šećerom i cimet šećerom ručno ili pjenjačom. Dodajte ulje i grčki jogurt te dobro promiješajte. Zatim dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo i mljevene orahe. Promiješajte dok smjesa ne postane jednolična. Na kraju umiješajte i naribanu mrkvu (poželjno je lagano iscijediti višak tekućine iz mrkve) te sve još jednom sjedinite.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20–25 minuta (provjerite čačkalicom je li pečeno – prilagodite vrijeme i temperaturu svojoj pećnici). Kada se biskvit ispeče, ostavite ga da se ohladi, a zatim ga pažljivo preokrenite na tanjur za posluživanje i odvojite papir za pečenje. Biskvit će biti vrlo mekan i sočan.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 20 - 25 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 170 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 150 °C
Od ukupne količine hladnog mlijeka odvojite 1 dl i pomiješajte s praškom za puding i šećerom, dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Preostalo mlijeko stavite da zavrije, zatim dodajte pripremljeni puding i kuhajte uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Maknite s vatre i nakon nekoliko minuta dodajte mascarpone te miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku kremu.
Kremu odmah nanesite na ohlađeni biskvit (u udubljeni dio) i obilno pospite kokosovim listićima.
Ukrasite kolač mrkvicama i pastelnim perlama.
Prije posluživanja ohladite kolač u hladnjaku.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači