Mandarine dobro ocijedite u cjedilu. Dno kalupa za kolač namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Maslac ili margarin u posudi pjenasto istucite mikserom (metlicama). Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol i miješajte sve dok ne dobijete povezanu smjesu. Umiješajte svako jaje oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, kakaom i bademima i kratko umiješajte na srednjoj brzini. Na kraju oprezno dodajte ribanu čokoladu i mandarine. Tijesto stavite u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Odvojite obruč kalupa za kolač i skinite ga. Ostavite biskvit na dnu kalupa da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Čokoladu krupno nasjeckajte, stavite u vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvorite i otopite na pari na slaboj temperaturi. Kolačiće marshmallows kapljicom kuvertire „zalijepite“ okomito na kolač. Čokoladom ravnomjerno prelijte svaki kolačić i stavite kolač u hladnjak da se stvrdne.
Šećernim pismom izradite lice duhova i paukove mreže.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači