Mlijeko i maslac zagrijavajte miješajući u loncu, sve dok se maslac ne otopi. Dodajte kokosovo brašno, krupicu i vanilin šećer, te još jednom miješajući zakuhajte. Smjesu od kokosa ostavite da se ohladi.
Namastite lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Maslac ili margarin izradite u posudi mikserom (metlicama) na najvišoj brzini u mekanu smjesu. Miješajući postupno dodajte šećer i vanilin šećer te nastavite miješati sve dok se sastojci ne povežu. Pomiješajte brašno s kakaom i naizmjenično s mlijekom na srednjoj brzini kratko dodajte u smjesu. Tijesto u malim porcijama stavljajte u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku kruga (promjera oko 8 mm) i istisnite na lim za pečenje po dvije trake jednu do druge. Nadjev od kokosa stavite u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku kruga (promjera oko 8 mm)i istisnite između dvije trake (slika 1). Potom stavite peći.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Kekse s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.
Ispečene trake režite na kocke širine oko 3 cm (slika 2).
Nasjeckajte čokoladu i otopite je na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Kekse uronite u čokoladu s obje strane, stavite na papir za pečenje i ostavite da se čokolada stvrdne.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači