Brašno i kvasac temeljito pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke, s iznimkom maslaca, i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom oko 5 minuta na najvišoj brzini.
Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini još jednom promijesite. Razvaljajte tijesto u pravokutnik (40 x 25 cm). Narežite hladni maslac na ploške i raspodijelite po polovici tijesta (20 x 25 cm), ostavljajući naokolo slobodan rub od približno ½ cm. Preko toga preklopite drugu polovicu tijesta i pritisnite na rubovima.
Tijesto ponovno razvaljajte u pravokutnik (40 x 25 cm). S kraće strane preklopite prema sredini tako da se rubovi tijesta dodiruju; potom preklopite obje strane; nastat će 4 sloja tijesta. Ostavite tijesto prekriveno oko 15 minuta u hladnjaku.
Tijesto duljom stranom stavite uz rub radne površine i još jednom razvaljajte kao što je gore opisano i ostavite još jednom prekriveno oko 15 minuta na hladnom. U međuvremenu lim za pečenje obložite papirom za pečenje i zagrijte pećnicu.
Električna pećnica: oko 200 °C
Pećnica na vrući zrak: oko 180 °C
Razvaljajte tijesto u pravokutnik (50 x 32 cm) i prepolovite ga tako da dobijete 2 trake tijesta dimenzija 50 x 16 cm. Svaku traku tijesta pomoću ravnala i noža narežite na 8 trokuta (oko 16 x 12 cm). Namotajte trokute sa široke strane i savijte ih u roščić. Kroasane, međusobno razmaknute, stavite na lim za pečenje i ostavite ih prekrivene još jednom da se dižu, sve dok se vidno ne povećaju. Pomiješajte žumanjak s mlijekom, premažite kroasane i pecite ih.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti