Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte preostale sastojke i sve izradite mikserom (kukom za tijesto) prvo kratko na najnižoj, a zatim na najvišoj razini da se dobije glatko tijesto. Tijesto pokrijte te ostavite da se ohladi oko 30 minuta.
Razvaljajte tijesto u serijama na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na oko 5 mm debljine. Izrežite božićna drvca kalupom. Na lim posložite drvca i ispecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 9 Minute
Keksiće ostavite da se ohlade na limu za pečenje.
Prosijte šećer u prahu i postupno pomiješajte s limunovim sokom ili vodom da dobijete gustu glazuru. Glazuru od šećera u prahu obojite zelenom i malo plave prehrambene boje. Premažite glazurom kekse i odmah pričvrstite šećerne oči. Pustite glazuru da se osuši. Na drvca šećernim pismom nacrtajte usta i oči. Pustite da se i šećerni natpis stvrdne.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači