Prvo prosijte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer u veliku zdjelu za miješanje. Žumanjke, mlijeko, 1 žlicu suncokretovog ulja i ½ žličice paste od vanilije stavite u mjernu posudu i umutite.
Bjelanjke stavite u zdjelu za miješanje i ručno umutite pjenjačom u čvrst snijeg.
Mliječnu smjesu dodajte u suhu i miješajte dok ne dobijete glatku teksturu. Lagano umiješajte bjelanjke, trećinu po trećinu, dok se sastojci ne sjedine.
Lagano premažite teflonsku tavu i unutrašnjost 2 x okrugla teflonska 3,5 cm visoka kalupa s malo suncokretovog ulja. Kalupe stavite u tavu na laganu vatru i napunite dobivenom smjesom do ¾ visine. Najlakše je tijesto prebaciti u vrč i uliti u kalupe.
Stavite poklopac i pecite 10-12 minuta ili dok se na vrhu pojave mjehurići i rubovi tijesta se stvrdnu. Hvataljkama obuhvatite kalupe, preokrenite palačinke i pecite drugu stranu 2 minute (po potrebi se poslužite lopaticom za okretanje palačinke).
Prođite nožem po rubu kalupa kako biste lakše izvadili palačinke. Stavite palačinke u pećnicu ili prekrijte folijom da ostanu tople dok sve palačinke ne budu pečene.
Pomiješajte javorov sirup i pastu od vanilije. Na palačinke stavite komadić maslaca i prelijte javorovim sirupom. Pospite svježim bobičastim voćem ili narezanim orašastim plodovima za dodatan okus!
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti