Bademe zapecite u neprianjajućoj tavi na srednjoj temperaturi i ostavite da se ohlade na tanjuru. Stavite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke, osim čokolade, i sve zajedno mikserom (lopaticama) miješajte najprije kratko na najnižoj, a potom na srednjoj brzini i izradite glatko tijesto. Kratko umijesite čokoladu. Oblikujte tijesto u kuglu i ostavite pokriveno da stoji oko sat vremena.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Od tijesta žličicom odvajajte porcije veličine lješnjaka, oblikujte ih u kuglice i međusobno odmaknute slažite na lim za pečenje. Drškom kuhače utisnite udubljenje u svaku kuglicu. Ako se tijesto lijepi za kuhaču, uronite je u malo brašna. Pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 12 - 16 Minute
Husarske kolačiće s papirom za pečenje povucite s lima za pečenje i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
Džem miješajući kratko zakuhajte, ostavite da se malo ohladi, a potom ga stavite u manju vrećicu za zamrzavanje. Odrežite mali vrh i punite husarske kolačiće.
Čokoladu krupno nasjeckajte i otopite na pari na niskoj temperaturi. Stavite kuvertiru u malu vrećicu za zamrzavanje. Odrežite mali vrh i poprskajte husarske kolačiće. Ostavite nadjev i kuvertiru da se stvrdnu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači