Za tijesto ručnim mikserom izmiksajte maslac sa šećerom, sirupom od šećerne repe, soli i začinima dok se ne sjedini. Umiješajte jaje. Pomiješajte prehrambenu boju s vodom i promiješajte. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kakaom. Tijesto kratko premijesite rukama, rasporedite u dva dijela i zamotajte u prozirnu foliju te ohladite cca 30 minuta.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na cca 3 mm debljine. Izrežite kolačiće modlicom i stavite na lim obložen papirom za pečenje.
Stavite peći keksiće.
Vrijeme pečenja: oko 12 - 14 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Na ohlađene kekse bijelim pismom nacrtajte kosti kostura i ostavite da se stisne.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači