Rabarbaru operite, očistite, narežite na ploške debljine 1 cm i izvažite 600 g. Mango ogulite, odvojite voćno meso od koštice, narežite na manje komade i izvažite 400 g. Odvojite 300 ml narančinog soka. Iskuhajte, tj. isperite jako vrućom vodom staklenke i navojne (twist-off) poklopce.
Rabarbaru, mango i narančin sok sa Džemfixom i šećerom dobro promiješajte u velikom loncu. Miješajući zakuhajte i uz stalno miješanje kuhajte na jakoj vatri najmanje 3 minute. Provjera želiranja: 1 - 2 žličice vruće smjese stavite na tanjur i ostavite da se ohladi. Ako se smjesa ne stvrdne, nastavite kuhati još jednu minutu i ponovno provjerite. Ako je voće slatko, možete si pomoći tako da umiješate ½ omota Dr. Oetker limunske kiseline
S džema od rabarbare i manga po potrebi uklonite pjenu i odmah ga ulijte do ispod ruba staklenki. Zatvorite poklopcima, odmah okrenite i ostavite da stoje na poklopcu oko 5 minuta.
Slični recepti
Zimnica
Zimnica
Zimnica