Lončić staviti na srednju vatru i u njemu otopiti 150 g kadaifa i pržiti ga uz miješanje dok je još topao i dodati 360 g namaza od pistacija i 20 g tahinija. Sve dobro zalijepiti.
U lončić ulijte 200 ml slatkog vrhnja i dodajte 200 g izlomljene tamne čokolade, žličicu arome vanilije, 2-3 žlice slatkog praha i prstohvat soli Stavite lončić na srednju vatru i miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi , pa ostavite sa strane i ostaviti da se malo ohladi preostalih 300 ml slatkog vrhnja, pa na kraju sve sjediniti pomiješajte kuhačom.
Podijelite Dubai bazu na 6 čaša i utisnite je u vrećicu i stavite je u visoku čašu, pazeći da ne zarobite zrak na kraju vrećice, pa kremu ulijte u čaše, možete je poslužiti odmah ili je prethodno spremiti u hladnjak. U drugom slučaju ostavite ih na sobnoj temperaturi 20 minuta prije posluživanja prije nego što udubite u čašu žlicom, pospite ih grubo nasjeckanim pistacijama.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti