Stavite tavu na srednju vatru i u njoj otopite 50 g maslaca.
Dodajte 150 g kadaifa i pržite ga uz miješanje dok ne porumeni.
Još toplo izlijte u posudu i dodajte 360 g namaza od pistacija i 20 g tahini paste.
Sve dobro promiješajte.
U zdjelu umutite oba jaja i pospite ih prstohvatom soli, žlicom šećera i vrećicom vanilin šećera.
Sve umuti u pjenu, za što koristi vlastite ruke i pjenjaču. Čestim ručnim mućenjem imate osjećaj da odmah saznate je li tijesto za palačinke prerijetko ili pregusto.
Ulijte mlijeko, promiješajte i dodajte brašno.
Masu dobro izmijesiti da ne bude grudica brašna.
Na kraju dodajte 1-2 žlice suncokretovog ulja.
Ostavite masu 30 minuta da se odmori od dosadnog lupanja.
Stavite tavu za palačinke na srednje jaku vatru.
Kad je tava sasvim zagrijana, ulijte u nju toliko tijesta da dobijete palačinku duple debljine - negdje između tri četvrtine pa čak i velika kutlača.
Kada se masa na vrhu palačinke osuši, okrenite je i pecite još 10 sekundi s druge strane.
Od cijele mase marljivo peče palačinke – ispekli smo ih osam.
Palačinke premažite nadjevom i savijte.
Pospite ih namazom od pistacija, a možete i Nutellom.
Preko svega pospite nasjeckane pistacije.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti