Podmažite kalup za muffine i pospite ga brašnom. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Samljejte kadaif na manje komade i pržite ga u tavi bez dodatka masnoće dok ne postane zlatno smeđi. U zdjeli pomiješajte prženi kadaif, zaslađenu kremu od pistacija i tahini pastu te miješajte drvenom kuhačom dok ne dobijete kremastu smjesu. Odvojite jednu punu žlicu smjese i razmažite je ravnomjerno na komad papira za pečenje. Preostalu smjesu podijelite na 12 porcija veličine oraha i ostavite da se ohlade.
Usitnite čokoladu za kuhanje na sitne komadiće i odvojite dvije žlice za posipanje pri kraju. U velikoj zdjeli pjenjačom pomiješajte ulje, mlaćenicu, jaja, šećer, sol i vanilin šećer. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i kakao, a zatim tu smjesu dodajte u mokre sastojke i kratko promiješajte. Na kraju umiješajte preostale čokoladne komadiće.
U pripremljeni kalup za muffine ulijte oko 2/3 tijesta. Na svaku porciju tijesta stavite jednu kuglicu punjenja od pistacija i kadaifa te je lagano utisnite. Preko toga rasporedite preostalo tijesto i pospite odvojenim čokoladnim komadićima. Stavite kalup na srednju rešetku u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 25 minuta.
Nakon pečenja, ostavite muffine da se hlade u kalupu oko 10 minuta, zatim ih pažljivo izvadite i ostavite da se potpuno ohlade na rešetki.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Otopite tamnu čokoladu za glazuru na laganoj vatri u vodenoj kupelji. Na svaki muffin stavite oko jednu žlicu otopljene čokolade i ukrasite sjeckanim pistacijama te preostalom smjesom od pistacija i kadaifa.
Slični recepti
Muffini