U odgovarajućoj tavi zagrijati maslac. Kadaif sitno isjeckati i prepržiti na maslacu uz stalno miješanje dok kadaif ne dobije finu zlatno rumenu boju. Maknuti sa štednjaka, malo prohladiti pa dodati zaslađenu pastu od pistacija (ako je potrebno teglicu sa pastom uronite u ključalu vodu kako bi pasta omekšala). Izmiješati i ostaviti sa strane.
Čokoladu otopiti na pari, vodite računa da posuda u kojoj topite čokoladu ne dodiruje vodu kako se ne bi previše zagrijala.
Pripremiti silikonski kalup za čokoladu i u njega sipati 1/2 otopljene mliječne čokolade. Smjesu rasporediti i po zidovima kalupa. Smjestiti u frižider da se stegne. Zatim preko rasporediti smjesu od pistacija i kadaifa i poravnati. Preko rasporediti i drugu polovinu čokolade i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne.
Pažljivo izvaditi iz kalupa. Za dekoraciju su korištene sjeckane pistacije, Dr. Oetker Dekor - mix zvjezdice i zlatne soft perle koje su postavljene na čokoladu uz malo otopljene čokolade.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti