Umiješati glatko tijesto koje će se na pleh na kojem je masni papir oblikovati u pravokutnik i prekriti prozirnom folijom te ostaviti u hladnjaku preko noći.
250 g sobne temperature maslaca oblikujte na masnom papiru u obliku pravokutnika iste veličine kao i tijesto, te i njega prebaciti u hladnjak preko noći.
Idući dan, razvaljati tijesto 40x40 cm i na njega prebaciti maslac te ga preklopiti lijevo i desno. Razvaljati dugačko i preklopiti na pola gornji dio, a donji preko gornjeg.
Prekriti i 20 min u zamrzivač.
Zatim opet dugačko razvaljati oko 60 cm duljine i preklopiti, te opet prebaciti 20 min u zamrzivač.
Zatim razvaljati na 60x30 i to 5 cm-10cm-10cm-10cm-10cm-10cm-5cm, a donji dio 6x10cm i rezati cik-cak trokute.
Razvuči trokute i zarolati u croissant.
Ostaviti kratko na sobnoj temperaturi.
Premazati ih s 1 jajem, prstohvatom soli i malo vode.
Kroasani mogu u zagrijanu pećnicu na 200°C 7 min, 180°C 13 min.
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh