U posudi pjenjačom pomiješajte 100 ml mlijeka, vrećicu pudinga i 2-3 žlice šećera u prahu. Preostalih 200 ml mlijeka zakuhajte, pa smanjite vatru. Smjesu za puding ulijte u mlijeko i miješajte pjenjačom na umjerenoj vatri dok se puding ne zgusne. Puding ostavite sa strane i dobro ga prekrijte prozirnom folijom. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi. U većoj zdjeli umutite 200 ml slatkog vrhnja u šlag. Ohlađeni puding izmiješajte mikserom u glatku kremu. Na kraju špatulom u puding umiješajte šlag.
Zdrobite 80 g Speculaas keksa i rasporedite ih u četiri čaše. Premažite karamel kremom sloj Speculaas keksa. Čaše stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.
U lončić stavite 100 g mekih karamel bombona i prelijte ih s tri žlice slatkog vrhnja. Stavite kuhati na srednju vatru i miješajte dok ne dobijete glatki karamel umak. Prilikom posluživanja čaše prelijte vrućim karamel umakom. Po vrhu čaša pospite cimet u prahu.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti