Namastite kalup i obložite dno papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 170 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 150 °C
U posudi dobro izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke i sve zajedno miješajte mikserom (metlicama) na najnižoj brzini, a zatim još 2 minute na najvišoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto izlijte u kalup i izravnajte površinu. Gurnite kalup na rešetku u pećnici.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 45 Minute
Odvojite kolač od ruba kalupa pa ga iskrenite na rešetku obloženu papirom za pečenje. Ostavite kolač da se ohladni bez dna kalupa.
Puding pripremite prema uputama na omotu, ali s 80 g šećera i samo 400 ml mlijeka. Vrući puding pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Maslac mikserom (metlicama) pjenasto istucite te u malim porcijama dodajte puding. Maslac i puding moraju biti sobne temperature.
Odvojite papir za pečenje s podloge. Podlogu dva puta vodoravno prerežite. Donji dio podloge položite na pladanj za tortu i nanesite 1/3 kreme. Na to položite srednji dio podloge i ponovno nanesite 1/3 kreme. Položite i treći dio podloge, pritisnite ju pa tortu omažite preostalom kremom. Stavite tortu najmanje 1 sat u hladnjak.
Fondant deku položite na tortu. Zagladite površinu od sredine prema rubovima, a zatim rubove pritisnite odozgo prema dolje. Odrežite višak fondanta. Od tog viška malim kalupom (otprilike Ø 1,5 cm) za izrezivanje (slika 1) izrežite cvjetiće. Cvjetiće oblikujte pomoću štapića za modeliranje s okruglim vrhom i stavite točkicu žutog šećernog pisma u sredinu cvjetića. Bijelo šećerno pismo upotrijebite da biste pričvrstili cvjetiće na tortu. Tortu do posluživanja držite na hladnom.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači