Umiješajte sve sastojke za tijesto zajedno i dobro ih izradite mikserom (s nastavcima za tijesto ili dobro izmiješajte kuhačom).
Na površini tijesta će se pojaviti mjehurići. Stavite tijesto da odmara barem pola sata.
Napravite dva preklapanja tijesta bez obzira koju verziju radite.
Tijesto lagano nauljite i stavite ga dizati u frižider najmanje 12 sati.
Sljedeći dan potrebno je dobro nauljiiti kalup u kojem će se peći focaccia.
Tijesto prebacite u kalup i nježnim pokretima prstima lagano širite po kalupu, da biste dobili karakteristične balončiće na površini tijesta. Namastite ruke maslinovim uljem. Neka se diže još sat vremena.
Focacciu obilno namažite maslinovim uljem i posipajte krupnom morskom soli.
Stavite začinsko bilje po želji.
Ukrasite po želji.
Pecite na temperaturi od 200 stupnjeva do željene boje.
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh