Zagrijte pećnicu.
Pjenasto izmiješajte jaja u zdjeli. Dodajte šećer, maslac i vanilin šećer i ponovo pjenasto izmiješajte.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, postupno dodajte i umiješajte u smjesu. Tijesto stavite u slastičarsku vrećicu za bolju kontrolu.
Polovicu tijesta ulijte u kornet. I marmeladu od jagoda stavite u vrećicu i na svaki komad tijesta istisnite malo marmelade. Ostatak tijesta rasporedite u ostale kornete. Stavite u pećnicu. Možda ćete muffine trebati prekriti aluminijskom folijom nakon 10 minuta kako tijesto ne bi postali pretamni. Ostavite muffine da se ohlade na stalku za hlađenje.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 20 Minute
Operite limun vrućom vodom. Osušite i naribajte pola kore. Umutite mascarpone, pastu od vanilije, naribanu koru limuna i šećer u prahu. Prelijte kremu u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i prekrijte čitavu površinu muffina kremom.
Operite, osušite i prepolovite jagode. Po potrebi blago zagrijte marmeladu od jagoda u mikrovalnoj pećnici da postane tekuća. Pospite muffine marmeladom i mrvicama i na vrh stavite pola jagode.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti