Uključite pećnicu da se zagrije. Pripremite kalup za muffine tako da u svaku udubinu stavite papirnatu košaricu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
U većoj posudi pomiješajte margarin, šećer, brašno, prašak za pecivo, koricu limuna i jaja. Miksajte smjesu 1 do 2 minute dok ne postane glatka i svijetla. Rasporedite smjesu ravnomjerno u košarice i pecite 20 do 25 minuta, dok cupcakesi ne porumene i postanu čvrsti na dodir. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 20 - 25 Minute
U zdjeli najprije omekšajte maslac, a zatim postepeno dodajte šećer u prahu. Dobro izmiksajte dok ne dobijete glatku, svijetlu kremu. Dodajte limonovu koricu i čajnu žličicu crvene boje, pa ponovo promiješajte. Odvojite trećinu kreme i stavite je u slastičarsku vrećicu s ukrasnim nastavkom (npr. 2D). U preostaloj količini kreme pojačajte boju dodavanjem još pola čajne žličice boje. Polovicu tako obojene kreme stavite u drugu slastičarsku vrećicu s drugim nastavkom (npr. 2A). U preostatak kreme dodajte još boje za najintenzivniju nijansu i stavite je u treću slastičarsku vrećicu (npr. nastavak 6B).
Kad su cupcakesi potpuno ohlađeni, po potrebi im lagano poravnajte površinu. Zatim nožem odrežite mali komadić iz sredine svakog cupcakesa – otprilike 2 cm od ruba – i u sredinu stavite malu žličicu limunovog curda. Vratite odrezani dio natrag na mjesto. Sada pomoću pripremljenih slastičarskih vrećica na svaki cupcake nanesite kremu u obliku rozeta u različitim nijansama. Na kraju, ukrasite cupcakes po želji Dr. Oetker dekoracijama.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti