Ogulite i krupno naribajte mrkvu. Nekoliko naribanih mrkava ostavite sa strane za dekoraciju
U zdjeli mikserom (metlice) promiješajte maslac ili margarin sa šećerom, pastom od vanilije i soli dok ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte jaje. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa kratko umiješajte u smjesu s bademima i mrkvama. Prekrijte i stavite tijesto za crumble od mrkve u hladnjak na najmanje sat vremena.
Obložite kalup papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Smjesu podijelite komade veličine žlice. Oblikujte ih u kuglice i naslažite ih na lim za pečenje na dovoljan razmak i lagano pritisnite. Pecite crumble kolačiće od mrkve 10 do 12 minuta.
Ostavite crumble kolačiće od mrkve da se ohlade na limu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 10 - 12 Minute
Odmah rasporedite naribanu mrkvu na list papira za pečenje i stavite u isključenu pećnicu na 2 sata.
Pomiješajte krem sir, šećer u prahu, vanilin šećera i sok od limuna. Premažite crumble kolačiće od mrkve smjesom od krem sira i stavite u hladnjak. Prije serviranja dekorirajte osušenom naribanom mrkvom.
Slični recepti
Pečenje
Pečenje
Pečenje