U posudi pomiješajte šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli. U drugoj zdjeli pomiješajte jedno jaje, mlijeko, ulje i žličicu arome vanilije. Električnim mikserom pomiješajte mokre sastojke sa suhim dok ne dobijete homogenu smjesu.
Prokuhajte vodu i umiješajte u smjesu. Na dno kalupa stavite papir za pečenje, ulijte smjesu i stavite peći u pećnicu, zagrijanu na 180 ºC. Nakon 55-60 minuta, biskvit je gotov. Kad se biskvit ohladi, odrežite vrh tako da bude potpuno ravan. Odrezani komad biskvita izmrvite i spremite za vrh torte.
U šalicu ulijte 200 ml mlijeka i umiješajte obje vrećice pudinga. Namočite 6 listića želatine u hladnu vodu i ostavite da se nakvase. Preostalih 400 ml mlijeka zakuhajte u loncu pa kad zavrije dodajte smjesu za puding. Miješajte pjenjačom dok se puding ne skuha i zgusne. Listiće ocijeđene želatine odmah ubacite u puding, pa miješajte pjenjačom dok se želatina potpuno ne otopi. Ostavite puding da se ohladi nekoliko minuta.
U zdjelu stavite 500 g mascarpone sira, pa električnim mikserom izmiksajte topli puding. Umiješajte 5 žlica šećera u prahu. U posebnoj zdjeli umutite 250 ml slatkog vrhnja za šlag koje lagano kuhačom umiješajte u kremu. Na kraju u kremu umiješajte ribanu tamnu čokoladu.
Biskvit stavite na sredinu podloge za tortu, oko njega zategnite obruč za tortu. Natopite ga s 10 žlica mlijeka. Kremu namažite na biskvit te zagladite. Po kremi rasporedite izdrobljeni biskvit. Stavite tortu u hladnjak na najmanje 6 sati, najbolje preko noći. Prije posluživanja rub torte ukrasite šlagom pomiješanim sa zelenom bojom.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti