Namastite četvrtasti kalup, zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Tamnu čokoladu, maslac ili margarin, šećer i med stavite u lonac i zagrijavajte na srednjoj temperaturi sve dok se masnoća i čokolada ne otope. Ostavite smjesu da se malo ohladi. Sitno nasjeckajte kandiranu koricu naranče. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i začinima. Dodajte ostale sastojke osim kandirane korice naranče i badema i mikserom (metlicama) sve zajedno miješajte oko 2 minute u glatko tijesto. Kratko umiješajte kandiranu koricu naranče i bademe. Tijesto poravnajte u kalupu. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 22 Minute
Ostavite kolač da se ohladi u kalupu na kuhinjskoj rešetki.
Brownie izvadite iz kalupa i narežite na približno 12 pravokutnika jednake veličine. Listiće badema šećernim pismom dekorativno zalijepite na browniese.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači