Pripremite pravokutni kalup dimenzija 26x22 cm i premažite ga maslacem (ili koristite silikonske kalupe s uskršnjim motivima – korištena su 2 kalupa u obliku zeca i jajeta cca 17x10 cm i 18x12 cm te 2 silikonska kalupa za muffine. Sve kalupe potrebno je namastiti omekšalim maslacem).
U zdjelu za miksanje stavite mješavinu za brownies i čokoladne komadiće iz pakiranja. Dodajte sve ostale sastojke sobne temperature i kratko izmiksajte.
Za cheesecake sloj pomiješajte mascarpone, jaje, šećer u prahu, vanilin šećer i limunov sok dok ne dobijete glatku smjesu.
U kalupe najprije rasporedite 2/3 smjese za brownies, zatim dodajte cheesecake sloj, pa preostalu 1/3 smjese za brownies žlicom rasporedite povrh. Vrškom tankog noža lagano prošarajte površinu kako biste dobili mramorni efekt. Na kraju ravnomjerno rasporedite maline.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 °C oko 55–60 minuta (vrijeme i temperatura pečenja mogu se razlikovati ovisno o pećnici – za ovu vrstu kolača pečenje traje nešto dulje nego za klasične brownies kolače).
Kada je kolač pečen, ostavite ga da se ohladi i pažljivo ga izvadite iz kalupa
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 55 - 60 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 175 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 155 °C
Najprije otopite bijelu čokoladu na pari, prelijte je u plastičnu dresir vrećicu, odrežite vrh i pažljivo je rasporedite u udubljenja silikonskih kalupa (sa šarama). Ostavite da se stisne u hladnjaku.
Zatim otopite mliječnu čokoladu na pari i rasporedite je preko bijele čokolade. Na taj čokoladni sloj pažljivo postavite pečene kolače, tako da ukrasna strana bude okrenuta prema čokoladi. Sve zajedno dobro ohladite u hladnjaku (oko 3 sata), a zatim pažljivo izvadite kolače iz kalupa.
Napomena: Ovi kolači savršeni su kao pokloni! Ako ih zamotate u celofan, dodate mašnicu i porukicu – dobit ćete čarobne uskrsne poklone.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači